Ga naar Content
Noord-Holland

Advies aan reizigers Schiphol: parkeer gratis in Hoofddorpse woonwijk

21 maart 2016, 11.13 uur · Aangepast 21 maart 2016, 12.28 uur
Door: · Foto: ANP / Google Maps

HOOFDDORP Geen zin in de dure parkeerrekening die je voorgeschoteld krijgt als je je auto een tijdje wegzet bij Schiphol? Parkeer dan gratis in de Hoofddorpse woonwijk Graan voor Visch. Dat adviseert de Consumentenbond.

De consumentenadviesorganisatie heeft onderzoek ("wie slim parkeert kan honderden euro's besparen") gedaan naar het parkeren op en rondom luchthavens. De conclusie - het is het goedkoopst om in omliggende woonwijken te parkeren en dan de bus of trein naar Schiphol te pakken - is er een die veel reizigers al kennen. Toch zullen de inwoners van die woonwijken dit onderzoek waarschijnlijk niet waarderen.

Gratis parkeren
Zo wordt de woonwijk Graan voor Visch er specifiek uitgelicht. Die ligt op slechts vijf minuten wandelen vanaf treinstation Hoofddorp. De wijk heeft de dichtstbijzijnde gratis parkeerplaatsen en zowel bussen als treinen rijden dag én nacht in zo'n vijf minuten naar de luchthaven.

De Consumentenbond lijkt te beseffen dat lang niet alle inwoners het op prijs stellen als Schipholreizigers hun auto dagenlang in hun wijk stallen. "Parkeer je auto liever niet voor de deur van een vreemde dan zijn er gratis P+R-terreinen rondom het vliegveld", is de boodschap aan mensen die boze reacties van Hoofddorpers vrezen. "Zoals in Diemen-Zuid aan de noordoostkant, Nieuw-Vennep Getsewoud ten zuidwesten en Zaandam Kogerveld ten noorden van de luchthaven."

Betaald parkeren
Om parkeeroverlast door "vreemde langparkeerders" te voorkomen, is de afgelopen jaren al betaald parkeren ingevoerd bij de NS-stations Hoofddorp en Nieuw-Vennep.