Ga naar Content
Noord-Holland

Gruwelijke verkrachting in Amsterdam: jonge vrouw loopt hersenbloeding op

18 maart 2016, 17.23 uur · Aangepast 18 maart 2016, 18.31 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM De politie is op zoek naar een man die de afgelopen nacht een jonge vrouw verkracht heeft bij De Borcht in Amsterdam. De vrouw raakte zwaargewond.

Het slachtoffer fietste rond 1.00 uur bij De Borcht, toen zij werd aangevallen door een man die haar de bosjes introk. Bij de aanval liep de vrouw een gebroken oogkas en een hersenbloeding op. In de bosjes verkrachtte hij de jonge vrouw vervolgens.

De vrouw wist uiteindelijk om hulp te roepen en meerdere fietsers die langs de Amstel reden, schoten haar te hulp. De man ging er daarop snel vandoor. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze is opgenomen.

Signalement
De dader wist te ontkomen. Het gaat volgens de politie om een licht getinte man tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij heeft een slank postuur en droeg een donkerkleurig jasje en een lichtgekleurde spijkerbroek, bijna wit.

Rechercheurs van de zedenpolitie hebben de zaak in onderzoek. Mensen met meer informatie over de gruwelijke verkrachting wordt verzocht contact op te nemen met de zedenpolitie via telefoonnummer 0900-8844.