Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Vader Mariska Mast maakte reconstructie van moord op zijn dochter

14 maart 2016, 20.42 uur

HOORN De vader van de in 2008 vermoorde Mariska Mast (23) uit Hoorn heeft een reconstructie gemaakt van de laatste momenten van het leven van zijn dochter. Daaruit blijkt dat een klap met een barkruk haar fataal is geworden. En dat er mogelijk een derde, nog onbekende, persoon in het appartement aanwezig was.

Herbert Mast kwam er na na eigen onderzoek achter dat zijn dochter kort voor haar dood was geslagen met een stomp slagvoorwerp. Hij ontdekte dat er in het appartement drie barkrukken aanwezig waren, die alledrie aan de bar stonden.

Lees ook: Vader vermoorde Mariska loste zaak zelf op: "Ze is in zijn val gelopen"

Maar toen de politie de plaats delict onderzocht op sporen, stond één van de barkrukken in de kamer waar Mariska was neergeslagen. "Iemand in de woonkamer heeft de barkruk gepakt en haar op haar gezicht geslagen. Door de klap is ze met haar achterhoofd op de tegelvloer gevallen", vertelt hij. 

Derde persoon
En Herbert ontdekte nog iets, wat niet is onderzocht. Op de bank in de woonkamer, vlakbij de plek waar de derde barkruk had gestaan, werd tijdens het sporenonderzoek een kunstnagel gevonden. "Het is nooit onderzocht van wie die nagel is." Herbert vermoedt dat die afkomstig is van een vrouw die betrokken is geweest bij de moord. Zij is volgens Herberts reconstructie na het misdrijf via de keukendeur vertrokken. 

Lees ook: Lichaam Mariska Mast opgegraven voor nader onderzoek

NH Nieuws