Ga naar Content
Noord-Holland

Ook Connexxion-bus met stenen bekogeld in Heemskerk: ruit aan diggelen

13 maart 2016, 21.43 uur · Aangepast 13 maart 2016, 22.42 uur
Door: · Foto: HFV/Michel van Bergen

HEEMSKERK Nadat gisterenavond in Zaandam meerdere bussen waren bekogeld, is het vanavond raak in Heemskerk. Op de Laan van Assumburg werd een steen tegen een raam aan de zijkant van de bus gegooid.

Dat meldt de politie op Twitter. Op de foto is te zien dat de geraakte ruit volledig is verbrijzeld  Een woordvoerder van Connexxion kon niet zeggen of en hoeveel passagiers er aan boord waren, maar volgens een politiewoordvoerder gaat het om een klein aantal. Voor zo ver bekend is er niemand gewond geraakt. 

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar hoopt dat met de verklaringen van getuigen zo snel mogelijk te kunnen doen. Wie iets heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0800-6070. 

Lees ook: Opnieuw bussen bekogeld in Zaandam: Connexxion past dienstregeling aan

Gisteravond werden in Zaandam twee Connexxion-bussen (lijnen 391 en 292) bekogeld. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de bussen is fors. Connexxion besloot daarop de dienstregeling van de betreffende lijnen per direct aan te passen. In Heemskerk wordt de dienstregeling niet aangepast, aldus de Connexxion-woordvoerder.