Ga naar Content
Noord-Holland

Ondanks alle plannen staat het Scheringa Museum er nog steeds troosteloos bij

9 maart 2016, 15.03 uur · Aangepast 9 maart 2016, 15.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

OPMEER Een half jaar na de veiling van het onafgebouwde Scheringa Museum in Opmeer, staat het gebouw nog steeds leeg. Eigenaar André Jansen van De Goede Steen Vastgoed zegt dat hij nu in concrete onderhandeling is met een museum.

Van verslaggever West-Friesland Maarten Trompert

"Het gaat om een nieuw museum, niet een bestaand museum dat gaat verhuizen", aldus Jansen. "Maar het probleem is geld. Ze moeten op korte termijn met een concreet voorstel komen, anders ga ik met andere partijen praten", zegt de vastgoedondernemer. Hij kocht het pand in Opmeer voor 947.500 euro van de curatoren van de DSB bank. Hij is nog niet teleurgesteld over de voortgang. "We wisten dat dit lang zou duren, omdat het pand van de gemeente Opmeer een maatschappelijke bestemming moet krijgen".

Lees ook: Koper Scheringa Museum zoekt goede ideeën 

Snel na de veiling liet initiatiefnemer Henk Hansen weten dat het Agri Science & Food centrum in oprichting graag in het Scheringa Museum zou willen. "Maar de eigenaar wil gelijk geld zien en een concreet huurcontract opstellen", vertelt Hansen. Zo ver zijn ze nog lang niet bij het agrarische kijk-speel en doe-park. Sterker nog, de plannen liggen momenteel helemaal stil. Dus de locatie Opmeer is definitief van de baan.

Lees ook: Eerste geïnteresseerde voor Scheringa-gebouw meldt zich

Burgemeester Gert-Jan Nijpels van Opmeer heeft direct na de veiling contact gehad met de koper van het gebouw. "Maar daarna heb ik niets meer gehoord". André Jansen zegt nog een aantal geïnteresseerden te hebben. "Maar ze moeten wel voldoende geld meenemen, het is een commercieel project".