Ga naar Content

Modelspoordagen: "Niet alleen voor oudere mannen"

ALKMAAR Een beetje treingek gaat dit weekeinde naar Alkmaar. Daar zijn voor de zesde keer de Noord-Hollandse Modelspoordagen. Vandaag werd alles klaargezet.

De Modelspoordagen in Alkmaar worden georganiseerd door vier Noord-Hollandse modelspoorverenigingen. Vorig jaar trok het ruim 2000 belangstellenden. Deze zesde editie hopen ze er minstens zoveel te trekken. En ruimte voor dat publiek is er genoeg. Deze kijk- en koopbeurs is groter dan andere jaren.

Organisator Mario Jonkhart: "We hebben dit jaar naast de aula en de kantine van het OSG Willem Blaeu, ook de gymzaal tot onze beschikking. Er zijn elf spoorbanen te bekijken." Mario wil met de Modelspoordagen laten zien hoe mooi deze hobby is. "We willen het modelspoor in het groot laten zien".

"En dat het niet alleen voor oudere mannen is, dat wil ik nog wel heel graag kwijt", glimlacht Mario. En dat er ook jongeren verslingerd zijn aan treintjes, bewijst Donny Hofmans (20) van de Model Spoorclub Alkmaar. "Ik kreeg als kind een startsetje en ik zit er nog steeds bij."

Dit weekend is onder meer een deel van de museumspoorlijn Hoorn-Medemblik op schaal te zien. Noord-Hollands bekendste locomotief 'Bello' zal op het traject rijden.

De Modelspoordagen zijn zaterdag en zondag van 10 uur tot 16 uur te bezoeken aan Robonsbosweg 11 in Alkmaar.