Ga naar Content

Omwonenden Crailo beducht voor grootschalige asielopvang: "Gaf al eerder overlast"

HUIZEN Bewoners in de omgeving van Crailo gaan vanavond de straat op om te protesteren tegen de 600 vluchtelingen die naar het dorp komen. Actiegroepen willen een maximum van 400 in het voormalig asielzoekerscentrum.

De actiegroep '400 is oké' probeert de opvang al enige tijd kleinschaliger te krijgen. Peter-Jan Schatens van dat comité woont al jaren vlakbij Crailo en maakte in de jaren '90 de opvang van Oost-Europeanen mee in het buurtschap. "Dat gaf nog weleens overlast, dus daar zijn we nu beducht voor."

Eng gevoel
Die angst heerst bij meer omwonenden. Aart van 't Net woont in de buurt van Crailo en wil bijvoorbeeld graag samenwonen met zijn vriendin. Hij is echter bang dat de komst van de 600 vluchtelingen zijn huis in waarde laat dalen. Een eventuele verkoop en het samenwonen kan dan niet meer plaatsvinden. "Dat geeft gewoon een eng gevoel."

Lees ook: 1200 vluchtelingen opgevangen in Crailo

"Daarom verzoek ik nu aan commissaris Remkes om hier maximaal 400 vluchtelingen te stationeren. Als premier Rutte morgen zou zeggen: ''Er komen nergens in het land meer dan 400 vluchtelingen op één plek", dan is het weer feest hier", zegt Schatens. 

Komende dinsdag wordt in het provinciehuis besloten hoe de vluchtelingen over Noord-Holland worden verdeeld. 

Foto: NH Nieuws