Ga naar Content
Noord-Holland

Eigenaresse Haarlemse ijssalon vecht voor leven: winkel voorlopig gesloten

3 maart 2016, 22.35 uur
Door: · Foto: IJssalon Garrone

HAARLEM IJssalon Garrone in Haarlem houdt voorlopig haar deuren gesloten. Eigenaresse Beate kreeg vorige week een hersenbloeding, raakte in coma en vecht momenteel voor haar leven.

"Zaterdag zouden we opengaan en ze was bezig met de laatste voorbereidingen", vertelt Beate's zoon Alessandro aan NH. Het familiebedrijf is al sinds 1949 elke zomer wereldberoemd in Haarlem. "Maar dit verandert alles natuurlijk."

Vorige week maandag werd Beate getroffen door een hersenbloeding, waarna ze in coma raakte. "De artsen in het ziekenhuis in Haarlem hadden haar al opgegeven, maar toch werd ze naar het AMC gebracht, waar ze geopereerd werd om meer bloedingen te voorkomen", vertelt Alessandro. Beate is nu stabiel, maar ligt in coma en het is onduidelijk wanneer zij wakker wordt en wat ze eraan overhoudt.

Afwachten
"De artsen hebben hersenschade gezien, maar wat precies kunnen ze niet zeggen", gaat haar zoon verder. Alessandro en zijn broers Rinaldo en Orlando waken dag en nacht bij hun moeder. "We moeten afwachten hoe het nu verder met haar gaat, maar voorlopig kan de salon helaas niet open."

Op de Facebookpagina van IJssalon Garrone stromen de steunbetuigingen voor Beate binnen en dat doet de jongens goed. "Het is echt hartverwarmend en zo mooi om te zien hoe Haarlemmers ons een hart onder de riem steken."