"Als je een kindje met een laken en ducttape in een zak stopt, weet je heel goed wat je doet"

HEERHUGOWAARD Madeleine van der Meel kan zich voorstellen dat mensen zich hard hebben uitgelaten over haar dochter Yasmine M., die binnenkort terechtstaat voor betrokkenheid bij de dood van drie van haar kinderen. "Ik denk dat ik als buitenstaander misschien ook gezegd zou hebben: stop ze in een mandje, zet ze bij de buren neer en hol hard weg."

Dat zegt Madeleine in een uitgebreid interview met NH. Behalve die 'vervelende, harde' reacties, heeft ze voldoende positieve en steunende reacties gekregen. "Geweldig is dat. Dat geeft ons kracht." Ook is ze erg blij met de Facebook-pagina Sterrenkindjes, die in het leven is geroepen om de meisjes te herdenken. 

Lees ook: Moeder Yasmine M. spreekt: "Mijn hart was groot genoeg om voor deze meisjes te zorgen"

Aan de stille tocht die met datzelfde doel werd gehouden, heeft ze een dubbel gevoel overgehouden. "We hoorden op het nieuws dat er een stille tocht werd georganiseerd. We vinden het geweldig dat er zoveel mensen op de been zijn gekomen om deze baby'tjes te herdenken. Maar we voelen ons nu wel schuldig dat we niet hebben meegedaan, wetende dat je de oma bent van de kindjes."

De rechtszaak tegen haar dochter, die over twee maanden begint, maakt haar nerveus. "Ik hou m'n hart vast, want ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik was erg geschrokken dat de advocaat naar buiten heeft gebracht dat ze een slechte jeugd heeft gehad. We hebben het gevoel dat we nu vogelvrij zijn."

Ducttape
Madeleine denkt dat haar dochter heel goed weet wat er is gebeurd. "Als Yasmine in paniek was geweest, zou ze om hulp hebben geroepen. Als je dat niet doet en je bevalt van een kindje, je stopt het in een zak met een laken erbij en doet er ducttape bij, dan weet je heel goed wat je aan het doen bent."

Lees ook: Moeder Yasmine M. vermoedde eerder al betrokkenheid dochter bij babylijkjes: "Gevoel is juist geweest"

Ze vermoedt dat haar dochter tot haar daden is overgegaan omdat ze een vriend had, maar niet wist van wie ze precies zwanger was. "Dat is misschien de reden geweest, maar dat is gissen. Dat is waar ik 's nachts om drie uur wakker van word."

Gemanipuleerd 
Wat ze wel zeker weet, is dat haar dochter de zorgverleners jarenlang heeft gemanipuleerd. "Ze is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Ik ga er vanuit dat die mensen goed getraind zijn en dat zij echt gaat vertellen wat er is gebeurd is. Maar ik weet niet of ze zo sterk is dat ze ook die mensen om haar vinger heeft kunnen winden."

Inmiddels hebben de kinderen van Yasmine M. een naam gekregen. De drie meisjes zijn postuum Angelina, Skye en Caithlyn genoemd. De begrafenis van de kindjes vindt in besloten kring plaats. Volgens de laatste berichten zal Yasmine M. daar zelf ook bij aanwezig zijn. 

Madeleine en haar partner denken erover na een bijeenkomst te organiseren voor iedereen die de kindjes een warm hart toedraagt. Details over die bijeenkomst zijn nog niet bekend, maar als het zover is, wordt iedereen gevraagd een roze roos mee te nemen.

Bekijk hieronder het volledige interview met Madeleine van der Meel. 


Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland heerhugowaard yasmine m.
Deel dit artikel:

Recent nieuws