Ga naar Content

Moeder Yasmine M. vermoedde eerder al betrokkenheid dochter bij babylijkjes: "Gevoel is juist geweest"

HEERHUGOWAARD Nog voordat Yasmine M. in beeld was in het onderzoek naar de dood gevonden baby'tjes in Alkmaar en Heerhugowaard, had Yasmines moeder Madeleine al het gevoel dat wel eens om haar kleinkinderen kon gaan.

Dat zegt Madeleine tegen NH. Ze vertelt dat ze na de vondst van het eerste babylijkje in Heerhugowaard direct naar het politiebureau is gegaan. "Ik zei: ik kom hier om dna af te staan omdat ik wil uitsluiten dat ik niet de oma ben van het baby'tje dat nu gevonden is." 

Lees ook: Moeder Yasmine M. spreekt: "Mijn hart was groot genoeg om de zorg voor deze meisjes op me te nemen"

Madeleines gevoel kwam niet volledig uit de lucht vallen. Ze wist namelijk dat haar dochter Yasmine spullen had opgeslagen bij vriendin Sandra, bij wie in de woning eerst één en later een tweede babylijkje werd gevonden.

"Ik heb haar toen opgebeld en gevraagd: weet jij daar iets van? Maar ze wist er niets van. Dan zal ik het wel verkeerd gedacht hebben. Toen voelde ik me schuldig dat ik naar het politiebureau was gegaan. Maar het was een gevoel. Dat heb je als moeder. Dat kun je niet uitleggen. Maar het gevoel is wel juist geweest."

Kijk hier voor het uitgebreide interview: 
abc5media_video_1