Sport

Jack Tuijp staat sinds augustus droog: "Dat is een tijdje geleden, ja"

18 februari 2016, 20.15 uur · Aangepast 18 februari 2016, 22.08 uur

NH

- VOLENDAM FC Volendam-speler Jack Tuijp staat al 931 minuten droog. Op 24 augustus vorig jaar, 179 dagen geleden, vond hij voor het laatst het net. "Dat is tijdje geleden, ja. Maar ik ben er ook een tijdje tussenuit geweest."

Tuijp kan zich niet herinneren of hij wel eens eerder zo lang op een goal heeft moeten wachten. "Ik heb er eigenlijk nog niet zo bij stilgestaan. Ik ben al blij dat we weer iets beter draaien nu", zegt hij over de recente prestaties van zijn team. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee winnend afgesloten.

Toch steekt hij niet onder stoelen of banken dat hij het prettig vindt om het verschil te kunnen maken. "Dan kun je wel zeggen dat het niet belangrijk is of je scoort, maar het is ook lekker om zelf belangrijk te zijn met goals."

'Minder in stelling gebracht'
Volgens trainer Robert Molenaar ligt het niet alleen aan Tuijp zelf. "Ik denk dat hij ook iets minder in stelling is gebracht, maar hij heeft ook wel kansjes gehad waarin hij niet afdrukt." Gelukkig voor Volendam hebben ze centrale verdediger Erik Schouten, die de laatste tijd menig doelman verschalkt. 

Schouten heeft geen tips voor Tuijp, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat de Tuijp weer gaat scoren. "Het zit even tegen, maar ik denk dat het straks wel weer komt." Wat Tuijp betreft is 'straks' de periode waarin de play-offs op het het programma staan. "Maar het is wel lekker als je voor die tijd ook nog een wedstrijdje wint."