Ga naar Content
Noord-Holland

Wormerland: Eind dit jaar 5 tot 10 woningen in oude school

16 februari 2016, 22.54 uur · Aangepast 17 februari 2016, 11.49 uur
Door: · Foto: Google Maps

WORMERLAND De gemeenteraad van Wormerland is van plan om voor het einde van het jaar vijf tot tien woningen in een oude school in Oostknollendam te realiseren.

Dat is de uitkomst van de raadsvergadering over huisvesting die vanavond plaatsvond in de gemeente. GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn bevestigt dit aan NH. "De school in Knollendam kan binnen een jaar veranderd worden in woningen en eventueel woningen met schoolfunctie." Maar er zou ook nieuwbouw kunnen komen, benadrukt hij.

Halewijn benadrukt dat het niet alleen om woningen voor asielzoekers gaat. "Ik heb al eerder geopperd dat die locatie geschikt zou zijn voor de opvang van vluchtelingen. Maar nog beter is om het een volwaardige woonlocatie te laten worden waar ook gewone, reguliere woningzoekenden een plek in kunnen vinden. En ja, daar kunnen dan ook vluchtelingengezinnen in ondergebracht worden."

De laatste keer dat Halewijn iets soortgelijks voorstelde, "brak de hel los", zoals hij het zelf noemt. "Vrij vlak daarna stonden mijn auto's in de fik." Dit gebeurde voorafgaand aan een informatiebijeenkomst in oktober vorig jaar, over de mogelijke opvang van vluchtelingen in de gemeente. 

Lees ook: GL-leider gaat uit van aanslag: "Ik kan niets anders bedenken"

De bijeenkomst van vanavond verliep gemoedelijk. Er waren geen insprekers en de opkomst was laag.