Ga naar Content
Noord-Holland

Overzicht: 12 brutale babbeltrucs in Noord-Holland

16 februari 2016, 14.35 uur · Aangepast 16 februari 2016, 15.02 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Het is een bekend fenomeen. Criminelen weten al jarenlang toe te slaan met gehaaide babbeltrucs. Goedgelovige ouderen laten de boeven in hun huis waar ze worden beroofd van geld of sieraden. Een overzicht van 12 brutale babbeltrucs in Noord-Holland van de laatste anderhalf jaar.

15 september 2014 - Een vrouw van 85 jaar wordt na het doen van boodschappen bij de supermarkt in winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum slachtoffer van de babbeltruc van twee jonge vrouwen. Zij stelen de bankpas van de vrouw en nemen er geld mee op. 

11 december 2014 - Een bejaarde man (85) wordt in de Watteaustraat in Amsterdam slachtoffer. Twee vrouwen doen alsof ze medewerkers van de Thuiszorg zijn en weten de pinpas van de man afhandig te maken.  

Lees ook: Oorlogsveteraan uit Huizen overlijdt drie dagen na babbeltruc

April 2015 - Een 87-vrouw uit Amsterdam wordt gedupeerd door twee oplichters die zich voordoen als zorgmedewerksters. De ene leidt eenmaal binnen de bewoonster af met een verhaal over schimmel bij de kraan, terwijl de ander de pinpas van het slachtoffer achterover drukt

abc5media_youtube_0

5 juni 2015 - Een 88-jarige man wordt bestolen van zijn bankpas en een geldbedrag in zijn woning in Amsterdam Oost. Twee mannen hebben stiekem meegekeken toen hij pinde in de supermarkt en bij hem thuis wordt hij met een smoesje bestolen van zijn pinpas

28 juli 2015 - Een 82-jarige vrouw uit Landsmeer wordt het slachtoffer van een babbeltruc. Bij haar woning meldt zich een vrouw die zich uitgeeft als ambtenares van de gemeente Landsmeer. Ze wordt bestolen van geld en sieraden

Augustus 2015 - Een zogenaamde monteur van een waterleidingbedrijf belt aan bij een 91-jarige dame uit Heiloo. Dankzij een 'mooi' praatje krijgt hij haar pinpas en -code in handen en weet hij 4500 euro te pinnen. De man maakt ook in Santpoort-Noord, Amsterdam en Den-Haag slachtoffers. In totaal weet hij ruim 10 duizend euro buit te maken. 

abc5media_youtube_1

28 oktober 2015 - Twee vrouwen van 87 en 96 worden op de Iepenlaan in Bussum het slachtoffer van een babbeltruc. Bij beide hoogbejaarde dames wordt er aangebeld door een jongeman en een jonge vrouw met de vraag of ze een glaasje water mogen. De slachtoffers laten de twee binnen. Als het tweetal weer vertrokken is, komen de bewoners erachter dat hun sieraden zijn verdwenen.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

2 december 2015 - Een 83-jarige vrouw uit Haarlem krijgt twee vrouwen aan de deur met de mededeling dat de Haarlemse geld van de verzekering terug kan krijgen. Zij vertellen dat zij dure oorbellen hebben gekocht en dat ze die niet mee naar huis durven te nemen. Het slachtoffer vindt het goed dat de oorbellen tijdelijk bij haar blijven en doet de oorbellen bij haar eigen geld en sieraden. Als de oplichters weg zijn, blijken het geld en de sieraden van de vrouw gestolen

26 januari 2016 - Een 98-jarige vrouw krijgt een vrouw van ongeveer 40 jaar voor de deur bij haar huis aan de Rozenstraat in Purmerend. Met een vaag verhaal weet de vrouw zich binnen te praten. Eén of meerdere handlanger(s) glippen de woning in en nemen waardevolle spullen mee

abc5media_youtube_2

7 februari 2016 - Een vrouw die zogenaamd pech heeft met haar auto belt aan bij een 93-jarige vrouw uit Schoorl. Zij is net geholpen door de Wegenwacht, maar moet de reparatie contant betalen. De vrouw komt wat geld te kort. In goed vertrouwen geeft het slachtoffer het resterende bedrag. De verdachte vrouw zegt het zo snel mogelijk te komen betalen. Dit gebeurt niet.

10 februari 2016 - Een vrouw die doet alsof ze "de schoondochter van de bovenbuurvrouw" is belt aan bij een bejaard echtpaar uit Huizen. Ze maakt, met behulp van een mannelijke mededader, sieraden buit. Een paar dagen later overlijdt de man des huizes. Zijn echtgenote noemt het in het Noordhollands Dagblad "heel verdrietig dat hij dit nog heeft mee moeten maken".

13 februari 2016 - Opnieuw wordt een bejaard echtpaar uit Huizen het slachtoffer van een babbeltruc door een man en een vrouw die zich voordoet als een "nieuwe buurvrouw".