Ga naar Content
Noord-Holland

Patiënte valt van operatietafel en overlijdt: Tergooi ziekenhuis alsnog aangeklaagd

13 februari 2016, 12.27 uur · Aangepast 13 februari 2016, 14.48 uur
Door: · Foto:

BLARICUM Het Tergooi ziekenhuis moet worden vervolgd voor de dood van een patiënte die van een operatietafel viel door onoplettendheid van de aanwezige medewerkers. Dat heeft het Gerechtshof Amsterdam bepaald.

Het ongeluk gebeurde in 2010, zo schrijft het Parool. Het slachtoffer was net geopereerd en was nog onder narcose, toen zij van de anderhalve meter hoge operatietafel afviel. Ze viel met haar hoofd op de vloer, liep een fractuur en hersenbloeding op en overleed uiteindelijk aan de gevolgen daarvan.

Moord
De familie van de vrouw deed aangifte van doodslag dan wel moord na het fatale ongeluk. De officier van justitie besloot destijds het ziekenhuis noch de betreffende medewerkers te vervolgen.

Tegen die uitspraak hebben zij zich nu met succes verweerd en justitie zal Stichting Tergooi moeten vervolgen. De vijf aanwezige medewerkers die bij de operatie betrokken waren worden niet vervolgd.

Geen maatregelen
Aan de krant laat Tergooi weten dat het ongeluk tot op de dag van vandaag invloed heeft in het ziekenhuis. Tegen de medewerkers zijn geen maatregelen getroffen. Wel zijn de protocollen verscherpt.