Ga naar Content

Van den Brom roemt stabiele AZ-as

12 februari 2016, 13.50 uur · Aangepast 12 februari 2016, 14.31 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Ed van de Pol

ALKMAAR AZ-coach John van den Brom roemt, voorafgaand aan het duel zaterdag met Heracles, zijn as. "Daar staan jongens die het hoofd er goed bij houden. Spelers als Vlaar, Wuytens, Rienstra en Henriksen houden het hoofd er goed bij."

Van den Brom beschikt over een nagenoeg fitte selectie. En dus bevindt hij zichin een prettige positie: "Ik moet nu de keuze maken welke speler ik op tribune zet en niet in het veld. Dat is een ideale situatie."

Het duel met Heracles is een belangrijke. De Alkmaarders ontmoeten in Almelo de nummer drie van de ranglijst. AZ is na vijf overwinningen inmiddels geklommen naar een zesde plaats. "We gaan nu niet zeggen dat we voor de derde plaats gaan, maar je ziet wel dat we er naar toe groeien."

Dan is winst belangrijk op het Almelose kunstgras. Van den Brom ziet dat die ploeg ment name sterk is op eigen veld. "Ze hebben, en dat bedoel ik positief, voetballers die goed uit de voeten kunnen op kunstgras. Maar dat speelt geen rol. Want wij doen het ook altijd goed op die ondergrond."

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Johansson; Rienstra, Henriksen, Van Overeem; Jahanbakhsh, Janssen, Dos Santos.

Het duel met Heracles is live te volgen op de radio. Luister naar een NH Sport extra op NH vanaf zes uur. De wedstrijd begint om half zeven.