Ga naar Content
Sport

Geen medailles voor Noord-Hollandse judoka's in Parijs

7 februari 2016, 19.38 uur · Aangepast 7 februari 2016, 19.53 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

PARIJS Het Grand Slam in Parijs is voor de Noord-Hollandse judoka's uitgelopen op een teleurstelling. Geen enkele van de negen sporters wist een medaille te veroveren. Michael Korrel kwam nog het verst. Hij verloor de strijd om het brons in de klasse tot 100 kilo.

Korrel was de dag begonnen met drie winstpartijen op ippon op achtereenvolgens de Fransma Nell Honore Ariano Rebouka, de Zweed Martin Pacek en de Kroaat Zlatko Kumric. Daarna verloor hij van Elmar Gasimov uit Azerbeidjan. In de herkansing nam hij de Portugees Jorge Fonseca in een houdgreep, maar dat overkwam hemzelf in de strijd om het brons tegen de Japanner Aaron Wolf.

Kim Polling won in de klasse tot 70 kilo haar eerste partij nog met klein verschil van de Belgische Lola Mansour, maar daarna verloor ze van de Zuid-Koreaanse Seongyeon Kim en in de herkansingen van Sally Conway uit Groot-Brittannië.

Voor Noel van 't End was het toernooi in de klasse tot 90 kilo ook snel voorbij. Na winst met ippon op de Amerikaan Colton Brown in de eerste ronde, verloor hij van de Zwitser Ciril Grossklaus. Daarmee was hij uitgeschakeld.

Lees ook: Henk Grol en Frank de Wit snel uitgeschakeld

Foto: NH Nieuws