Noord-Holland

Voetbalclub sc Badhoevedorp luidt noodklok: "Een beetje regen en alles is blubber"

24 januari 2016, 15.40 uur

BADHOEVEDORP - BADHOEVEDORP Spandoeken schreeuwen de teksten 'Wij willen een kunstgrasveld'. Ouders en kinderen zijn de wanhoop nabij. Bij de voetbalclub van Sportcombinatie Badhoevedorp is het zó slecht gesteld met de velden, dat trainingen en wedstrijden om de haverklap worden afgelast. De club luidt noodklok over de verpaupering van het sportcomplex.

"Ik word er vaak verdrietig van als ik hoor dat de training wéér niet door gaat", zegt een van de jonge spelers terwijl hij naar het drassige veld kijkt. Sinds de kerstdagen konden bijna alle wedstrijden niet door gaan. "Bij een beetje regen is het allemaal blubber."

Het is de bedoeling dat de club gaat verhuizen naar het nieuwe sportcomplex De Veldpost. Zodra de A9 is omgelegd, wordt dat complex gebouwd. Maar dat wordt elke keer uitgesteld. "Het zou in 2009 verplaatst worden, toen in 2011, toen 2015 en toen 2018. We kunnen nu niet langer meer wachten", aldus voorzitter van de club, Erik Boland.

Weggegooid geld
Tien jaar is er niet geïnvesteerd en heeft de gemeente geen geld uitgegeven aan onderhoud. Dat de investering die ze nú gaan doen misschien weggegooid geld is, neemt de voorzitter voor lief. "Dat is dan niet anders. We kunnen zo niet verder"

Maar de club verwacht dan ook wél wat terug van de gemeente. "Wij vragen de gemeente om een kunstgrasveld. De rest willen we allemaal zelf betalen en regelen."

Nooit meer kampioen
Dat de roep om een nieuw kunstgrasveld groot is, blijkt uit de woorden van de vele jonge voetballers. "We kunnen nooit meer kampioen worden", verzucht Thijs. "We kunnen niet genoeg punten bij elkaar halen omdat er zo veel wedstrijden afgelast worden. Daarom wil ik héél graag een kunstgrasveld."