Ga naar Content
Noord-Holland

Agent doet emotioneel verhaal na dodelijk ongeluk op A22

16 januari 2016, 16.40 uur · Aangepast 16 januari 2016, 17.00 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services / Politie / NH Nieuws

BEVERWIJK Een agent die werkzaam is bij de politie IJmond heeft een emotioneel verhaal op Facebook gedeeld over zijn werk bij een ongeluk, waar woensdag een man om het leven kwam.

In zijn verhaal beschrijft de agent hoe hij op zijn werk komt en direct wordt weggeroepen naar een ongeluk. De man gaf leiding bij de geordende chaos die zich op de A22 bij Beverwijk afspeelt.

"Ik zorg dat er drie motorrijders uit het district komen, omdat de kans reëel is dat de ambulance met het zwaargewonde slachtoffer begeleiding wil hebben. Dan gaat het best snel, achter elkaar melden zich hulpverleningsvoertuigen ter plaatse en cirkelt er een helikopter boven mijn hoofd."

Lees ook: Zwaar ongeluk A22 eist leven van 42-jarige Assendelfter

Ook stuurt de schrijver een agent naar het huis van het slachtoffer, een 42-jarige man uit Assendelft. "In een incident kun je alles nog redelijk zakelijk benaderen, maar dit zijn gewoon rotklussen. Je bent de brenger van het slechte nieuws en dat is nooit leuk om te doen. Ik wens ze succes."

Als hij even later een kijkje neemt in de auto van de overleden man, doet de agent een nare ontdekking. "Ik zie dat er een buggy en kinderzitje in het voertuig ligt. Ik vloek van binnen, want de ervaring heeft mij geleerd dat het bij een traumatische ervaring eigenlijk zelden goed uitpakt."

Lees ook: Slachtoffer uit auto geknipt na botsing op A22

Het blog wordt afgesloten met een boodschap aan de nabestaanden van de overleden man. "Afsluitend wil ik namens mijzelf en ook alle betrokken collega’s de familie, vrienden en naasten van het slachtoffer heel veel sterkte wensen met dit verlies."

BLOG: “Goh, wat ben je lekker optijd!”Het is woensdagmiddag13 januari 2016. Mijn kinderen zijn opgehaald door de oppas...

Geplaatst door Politie IJmond op vrijdag 15 januari 2016