Noord-Holland

NL
V

School Grootebroek rouwt om dood Maurycy (4): "Als een wolkje op de wind"

12 januari 2016, 13.00 uur · Aangepast 12 januari 2016, 17.47 uur · Foto: Familie

GROOTEBROEK Groot verdriet op basisschool De Hussel in Grootebroek. De leerlingen en docenten rouwen om de dood van Maurycy (4), die is overleden na een val van een speeltoestel bij partycentrum Happy Days.

Maurycy viel op oudjaarsdag en na ruim een week werd duidelijk dat hij het niet zou overleven. Afgelopen zaterdag stierf hij tot groot verdriet van zijn ouders, familieleden, kennissen en de school waarop de kleuter zat.

Lees ook: Jongetje (4) overleden na val van springkussen in partycentrum

Gisteren is een herdenkingsbijeenkomst gehouden waar Mauryc met kaarsjes en gedichtjes is herdacht. Op de website van De Hussel wordt met een gedichtje afscheid genomen van de jongen:

Je ging, lief kind,
als een wolkje op de wind
mee naar het onbekende
we bleven sprakeloos
we hebben het niet begrepen
het verdriet, lief kind
zal ooit wel slijten
maar we zullen altijd
naar jouw wolkje blijven kijken

Onderste steen boven
Oom Vincent Pover voert namens de Poolse familie van Maurycy het woord. Hij laat aan RTV NH weten dat de familie de onderste steen boven wil. Ze willen weten hoe het fatale ongeluk heeft kunnen gebeuren en wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid.

De familie is zeer te spreken over de manier waarop Small Steps, de buitenschoolse opvang waar Maurycy zat, betrokken is geweest bij de zaak.

Happy Days: heel verdrietig
Happy Days zegt in een reactie tegen RTV NH dat het partycentrum het heel verdrietig vindt wat er is gebeurd. Verder wil een woordvoerder "hangende het onderzoek" geen commentaar geven. Dat er na Maurycy's val een aantal speeltoestellen is weggehaald, zoals Pover beweert, kan Happy Days bevestigen noch ontkennen.

Familie