Ga naar Content

Video opgedoken van massale vechtpartij bij school Schagen

SCHAGEN Aan de Hofstraat in Schagen heeft gistermiddag een massale vechtpartij plaatsgevonden.

Het vechten was al gestopt toen de politie arriveerde, wel hing er nog een 'grimmige sfeer'. In de eerste instantie werd gemeld dat er zeker 60 mensen op de vuist waren gegaan. Die cijfers bleken toen politieagenten op de plek aankwamen niet te kloppen. 

Volgens een woordvoerder van de politie raakte er niemand gewond en is er niemand aangehouden. Wel is een van de ruzieschoppers in de sloot gevallen. Een woordvoerder van het Regius College Schagen, dat een dependance heeft aan de Hofstraat, onderzoekt of er leerlingen van de school betrokken waren bij de vechtpartij.

Vlak daarna kregen wij wederom een melding van een vechtpartij. Ditmaal bij het Station in Schagen. Hier zou een jongen in elkaar geslagen zijn. Ter plaatse waren de vermoedelijke daders er al vandoor. Collega's hebben nog een groepje jeugd aangetroffen en deze jongens zijn gecontroleerd.

Wat de aanleiding was voor de vechtpartij, is niet bekend.

Ook vechtpartij bij station

Iets later moest de politie ook opdraven nadat er een melding kwam over een vechtpartij bij station Schagen. Eenmaal aangekomen waren de mogelijke daders al vertrokken.  

abc5media_video_0

Foto: DNP.nu