Ga naar Content
Noord-Holland

Blij met een dooie mus: Staatsloterij feliciteert niet-winnende deelnemers

11 januari 2016, 15.17 uur
Door: · Foto: ANP / NH Nieuws

AMSTERDAM De Staatsloterij heeft vanochtend per ongeluk duizenden mensen een sms'je gestuurd waarin ten onrechte stond dat zij een prijs hadden gewonnen.

Een woordvoerder van de loterij bevestigt dit aan RTV NH. Volgens hem was er sprake van een menselijke fout. Liefst 50 duizend mensen hebben het sms'je gekregen, maar het kan zo zijn dat er ook mensen tussen zitten die wel degelijk een prijs hebben gewonnen. 

Vervelend
De woordvoerder kan niet zeggen hoeveel mensen precies het berichtje ten onrechte hebben gekregen. "Maar al is het er maar één, dan is het er al één te veel." De verkeerde mededeling werd verstuurd om 12.00 uur.

Het gaat om een gratis berichtendienst waarvoor deelnemers zich kunnen aanmelden om automatisch bericht te krijgen van een eventuele prijs. Drie kwartier later is de fout met een nieuw berichtje weer rechtgezet. De woordvoerder betreurt het als mensen 45 minuten lang hebben gedacht dat zij hadden gewonnen. "We kunnen ons voorstellen dat dat erg vervelend is."

Geen recht op prijs
Deelnemers van de loterij kunnen geen enkel recht ontlenen aan het berichtje waarin viel te lezen dat er een prijs was gevallen op hun lot. "Alleen het proces-verbaal van de notaris is geldig", benadrukt de woordvoerder.