Ga naar Content

NH Spitstijd - Bellen met de zaak...: Braas Dakkapellen

11 januari 2016, 08.57 uur · Aangepast 14 januari 2016, 11.52 uur
Door: · Foto: Braas dakkapellen

OBDAM In NH Spitstijd staat elke week één Noord-Hollands bedrijf centraal. Elke ochtend spreken wij met één van de werknemers.

Deze week doen we dat met Braas Dakkapellen uit Obdam. Jan Braas begon in 1987 met het bedrijf dat zich toen nog op de gehele bouw richtte. Dit deed hij samen met zijn broer maar die is inmiddels al 11 jaar met pensioen. Al vanaf het begin lag de expertise bij het maken van dakkapellen maar pas vanaf de jaren '90 zijn ze zich helemaal gaan richten op deze industrie:

abc5media_audio_0

Edwin den Breejen is sinds 8 jaar werkzaam als bouwkundig tekenaar voor Braas Dakkapellen. De wensen komen via de verkoopafdeling terecht bij Edwin, vervolgens verwerkt hij alle wensen in een mooie dakkapel op maat. Deze tekening gaat dan vervolgens naar de productie-afdeling. Ook houdt hij nog een oogje in het zeil of alles tijdens het productieproces goed gaat:

abc5media_audio_1

Sjors Ebbing werkt nog maar anderhalve maand bij het bouwbedrijf. Hij heeft al 10 jaar in de verkoop gezeten, maar wilde terug naar zijn oude liefde: bouwen. Vooral het contact met de mensen, de 'particulieren én bedrijven', is volgens hem wat het zo leuk maakt:

abc5media_audio_2

Cora Braas is de partner van de grote baas Jan. Ze is nu zo’n 8 jaar werkzaam op de financiële afdeling van Braas Dakkapellen. "Je ziet nu pas als je in het bedrijf zit wat hij allemaal doet voor het bedrijf. Dat is mooi om te zien". Hiervoor heeft Cora veel andere baantjes gehad, maar nog nooit in de financiële sector. Jan heeft haar alles geleerd wat ze moest weten:

abc5media_audio_3

Alle eerdere uitzendingen met andere bedrijven kun je hier terugluisteren

Wil je jouw bedrijf opgeven voor Bellen met de Zaak? Stuur dan een mailtje naar [email protected]