Ga naar Content
Noord-Holland

Dit zijn whatsappgroepen tegen inbrekers in jouw buurt

11 januari 2016, 13.30 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Ben jij al lid van een buurtwhatsapp-groep tegen woninginbraak? Er zijn er steeds meer, ook in Noord-Holland.

Moderne burgerwacht
Inwoners van een buurt communiceren in een whatsappgroep zodra zij verdachte situaties tegenkomen. Het wordt als een moderne vorm van buurtwacht gezien. Het doel is het veiliger maken van een wijk of dorp.

Overzicht whatsapp-groepen
Alle whatsapp buurtpreventiegroepen worden bijgehouden op onderstaande kaart. Je kunt er op je eigen gemeente inzoomen en kijken of er al groepen actief zijn.

Aantal stijgt snel
Landelijk is het aantal groepen het afgelopen jaar fors gestegen. In juni 2015 waren er zo'n tweehonderd appgroepen actief. Inmiddels zijn het er meer dan 1200.

Zelf een groep opzetten
Op de website van Whatsapp Buurtpreventie staan tips waarin wordt uitgelegd hoe je bij jou in de wijk een whatsappgroep kunt starten.

Zit jij erbij?
Ben jij aangesloten bij een whatsappgroep bij jou in de buurt? Hoe werkt dat in de praktijk? Hebben jullie al iets kunnen doen aan inbraakgolven? We horen het allemaal graag!

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

@Bernd_de_Boer cool, heb meteen die van onze buurt aangemeld :)

— Angela Carper (@csidokter) 11 januari 2016

@WABPnl @Bernd_de_Boer leden kunnen ook onderling bonje krijgen, met alle gevolgen van dien. #Vooruitdenken

— Michel Overwater (@MichelOverwater) 11 januari 2016

@Bernd_de_Boer @RTVNH iedereen kan zich aanmelden via https://t.co/itrP7jlt5V Of trotshaarlem(at)https://t.co/TusNNy2lR9 T loopt storm

— sander van den raadt (@sanderTrots) 11 januari 2016