Ga naar Content

Blinde Heilooër loopt marathon van Egmond: "De wind maakte het zwaar"

EGMOND De 42-jarige Dennis Hof uit Heiloo leverde vandaag een bijzonder knappe prestatie. Dennis is blind en autistisch, maar dat weerhield hem er niet van de kwart marathon van Egmond helemaal uit te lopen.

Dennis liep de marathon (10,5 kilometer) samen met zijn begeleider Jake. Dennis en Jake gebruiken een 'wandeltouwtje', waardoor Dennis achter zijn begeleider aan kan lopen. "Op het strand was het ontzettend zwaar", laat Dennis weten aan RTV NH. "En de wind maakte het ook zwaar."

Desondanks haalde Dennis de eindstreep. Zijn begeleider Jake is zo trots als een pauw. "We hebben samen de klus weten te klaren en we zijn met opgeheven hoofd de finishlijn gepasseerd", schrijft hij op Facebook. Voor Dennis was het echter 'slechts' een opwarmertje: hij is namelijk volop in training voor de halve marathon van New York.

Lees ook: Blinde Heilooër bereidt zich voor op marathon van New York: "USA, here we come!"

RTV NH volgde Dennis al eerder in zijn voorbereidingen op de marathon. "USA, here we come!", zei hij in november. Met steun van drie stichtingen gaan zo'n twintig lopers met een beperking samen met begeleiders de hardloopwedstrijd in New York lopen.

Bekijk de reportage uit november hieronder terug.

abc5media_video_1

Lees ook: Ethiopiër Yekeber Bayabal wint halve marathon van Egmond