Ga naar Content
Noord-Holland

Honderden Haarlemmers brengen doodgestoken Sjeddy (22) laatste groet

8 januari 2016, 19.20 uur · Aangepast 8 januari 2016, 23.38 uur
Door: · Foto: HFV/Michel van Bergen

HAARLEM Honderden Haarlemmers hebben vanavond meegelopen in een stille tocht voor Sjeddy, de 22-jarige man die in nieuwjaarsnacht met één messteek om het leven is gebracht. RTV NH deed live verslag van de herdenking, die om 19.30 uur bij het Reinaldapark in Parkwijk begon.

Sjeddy was een geliefde man, zo bewijst de nog altijd groeiende bloemenzee op de plek waar hij overleed. Toch zorgt zijn dood ook voor spanningen in de Amsterdamse Buurt, zo vertelde Marcella van Vloten van de Wijkraad Amsterdamse Buurt eerder tegen RTV NH.

Lees ook: Familie doodgestoken Haarlemmer Sjeddy: "Hij overleed na één messteek in z'n hart"

Eva Naomi, vriendin van Sjeddy en initiatiefnemer van de stille tocht, hoopt dat de tocht rustig verloopt. Toch kan ze ongeregeldheden niet uitsluiten. "Als zoveel mensen komen en er ontstaat een opstootje kan het uit de hand lopen."

Lees ook: Vriendin van doodgestoken Sjeddy hoopt op een rustige stille tocht

Eigenlijk was het de bedoeling dat de stille tocht op de Zomerkade zou beginnen. Maar toen bleek dat de animo om mee te lopen erg groot was, werd besloten het startpunt van de stille tocht aan te verplaatsen naar de parkeerplaats van de moskee in het Reinaldapark. 

Kijk hier de hele uitzending terug.