Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversumse 'billenknijper' voor de rechter

6 januari 2016, 13.47 uur · Aangepast 6 januari 2016, 14.08 uur
Door: · Foto: ANP

HILVERSUM De man die van 2011 tot 2013 vrouwen in Hilversum aanrandde door ze in hun billen te knijpen, heeft vandaag zijn strafeis te horen gekregen van het Openbaar Ministerie.

Tegen de man wordt 150 uur werkstraf en twee maanden gevangenisstraf geëist. De officier van justitie heeft voor vijf aanrandingen bewijs gevonden. De officier rekent hem aan dat hij lange tijd voor veel beroering heeft gezorgd in Hilversum.

Lees ook: Scholen gewaarschuwd voor Gooise billenknijper

Uit onderzoek na zijn aanhouding is gebleken dat de nu 22-jarige man getraumatiseerd is door pesterijen in zijn jeugd. De man moet als verminderd toerekeningsvatbaar worden gezien. 

Twee jaar
Vanaf 2011 werd er bij de politie in Hilversum melding gemaakt van een man met een vlassig baardje en koptelefoon die meisjes lastig viel. Hij zou ze volgen op de fiets, waarna hij plotseling in de billen van de vrouwen kneep. Pas twee jaar later, op 2 juni 2013, kwam de man in beeld bij de politie.

Lees ook: Hilversumse billenknijper opgepakt

Die dag randde hij namelijk weer een vrouw aan. Een man ging daarop achter de dader aan en mishandelde hem. Daarop deed de billenknijper aangifte van mishandeling, maar dat zorgde er ook voor dat hij meteen als verdachte in beeld kwam voor de aanrandingen.