Ga naar Content
Noord-Holland

Ouders van slachtoffer dodelijk ongeluk A2: "Ricardo was onvoorstelbaar lieve vader"

5 januari 2016, 11.41 uur · Aangepast 5 januari 2016, 13.39 uur
Door: · Foto: ANP

JULIANADORP De dood van Ricardo van Jaarsveld is als een bom ingeslagen in zijn woonplaats Julianadorp. De vader van drie kinderen stierf na een zwaar ongeluk op de A2 vorige week woensdag. "Hij was een onvoorstelbaar lieve vader voor zijn kinderen."

Vader Louis vertelt vandaag in het AD dat Ricardo (42) met zijn vriendin Jennifer en zijn drie kinderen onderweg was voor een dagje uit naar de Safaripark Beekse Bergen. Ook Ricardo's ex-vrouw Diane en haar man zaten in de auto. Zij kunnen het ondanks de scheiding nog altijd goed met elkaar vinden, aldus Louis van Jaarsveld.

Lees ook: Veroorzaker dodelijk ongeluk A2 aangeklaagd voor doodslag

Ter hoogte van Maarssen ging het mis voor de vier volwassenen, Yael (9) en de tweelingbroers Noah en Raven (11). Een 46-jarige Amsterdammer reed met hoge snelheid in op hun auto. De snelheidsduivel zal worden aangeklaagd voor doodslag. "Ik wil weten wat er gebeurt met deze man. Het is niet te geloven dat iemand een ander zoiets kan aandoen", vertelt vader Louis.

Lees ook: Dodelijk slachtoffer ongeval A2 is ondernemer uit Den Helder

De moeder van Ricardo vult aan: "Ik wil niet horen dat hij over drie maanden weer op straat loopt. Wat die man allemaal veroorzaakt heeft."

Vijf operaties
De drie kinderen die in Julianadorp op school zitten, raakten gewond bij het ongeluk. Dochter Yael liep slechts een paar schrammen op. Noah heeft beide benen gebroken en zijn tweelingbroer Raven brak twee benen, zijn nek en liep daarnaast nog diverse verwondingen op. Hij is - na vijf operaties - inmiddels niet meer in levensgevaar.

Ricardo wordt aanstaande vrijdag gecremeerd. Zijn vader in het AD: "Hij was er altijd voor zijn kinderen. Ze kinderen waren alles voor hem."

Lees ook: Veel vertraging op de A2 na fataal ongeluk