Ga naar Content

Heet Hangijzer 'gevaarlijke spoorkruisingen' topprioriteit van nieuw college Gooise Meren

GOOISE MEREN De verkeersveiligheid rondom de spoorwegovergangen is tot de hoogte prioriteit verklaard door het nieuwe college van de fusiegemeente Gooise Meren, bestaande uit Bussum, Naarden en Muiden. De spoorkruisingen werden tijdens verkiezingen gekozen als één van dé Hete Hangijzers. De nieuwe coalitie van VVD, D66, CDA en GroenLinks presenteerde vandaag de plannen.

Het spoor doorkruist Naarden en Bussum. Dat zorgt regelmatig voor ongelukken en nog vaker voor gevaarlijke situaties. Omwonenden strijden al jaren voor aanpassingen en lieten tijdens de verkiezingscampagne nog maar eens zien hoe gevaarlijke het was.

Lees ook: Hete Hangijzers: spoorwegovergangen Bussum nog altijd levensgevaarlijk

Ook de nieuwe coalitie maakt zich zorgen en wil daarom dat op korte termijn de verkeersveiligheid wordt verbeterd, zo schrijven de partijen in het kersverse coalitieakkoord. Nou belooft de politiek dat al jaren. Dus we houden in de gaten of er nu wel wat gaat veranderen.

Woonruimte jongeren
Ook voor een ander Hete Hangijzer, het gebrek aan (sociale) huurwoningen voor jongeren, lijkt goed nieuws. In het akkoord staat dat het college het ontwikkelingen van betaalbare woonruimte en starterswoningen wil bevorderen.

Lees ook: Hete Hangijzers: schreeuwend tekort aan sociale huurwoningen in Bussum

Voor één Heet Hangijzer blijft de oplossing vaag. SC Muiden moet verplaatsen vanwege woningbouw, maar krijgt ondanks beloften dat de club er niet op achteruit zou gaan er een kleinere accommodatie voor terug. Of dat gaat veranderen? Het is vaag, maar je zou het mogelijk kunnen lezen in de zin: "Onderzoek naar extra sportcapaciteit (o.a. binnensportaccommodatie in Muiden en wisselveld voor buitensporten)".

Lees ook: Hete Hangijzers: SC Muiden moet zo snel mogelijk een nieuw sportcomplex krijgen

Het nieuwe college begint op 1 januari met aanpakken van deze en veel meer problemen in Gooise Meren. De eerste gemeenteraadsvergadering is op 4 januari. Het volledige coalitieakkoord kan je HIER lezen.