Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Eerste beelden van dwalende Dascha Graafsma opgedoken

11 december 2015, 17.00 uur

HILVERSUM Er zijn bewakingsbeelden opgedoken waarop de overleden scholiere Dascha te zien zou zijn. Dat meldt De Gooi- en Eemlander.

De beelden zijn om 02.16 uur zijn gemaakt door een camera van daklozenopvang De Cocon aan de Neuweg in Hilversum. Vlak daarvoor had Dascha disco Let's Get Down verlaten. Te zien is een persoon met een wit shirt, zwarte broek en witte schoenen, precies wat Dascha aan had in de noodlottige nacht. 

Lees ook: Familie neemt zaterdag afscheid van Dascha

Toch is nog niet met zekerheid vast te stellen of de persoon op de beelden echt Dascha is. Andere videobeelden die de politie heeft binnengekregen, hebben nog niets opgeleverd. De politie is ook nog steeds op zoek naar de telefoon van het meisje, die sinds haar dood spoorloos is. Iedereen die meer weet, wordt verzocht met de politie contact op te nemen.

Lees ook: Oproep: Wie heeft Dascha Graafsma zien lopen in Hilversum?

Alcohol in bloed
De 16-jarige Dascha kwam vorige week om het leven nadat ze werd aangereden door een trein. Volgens de politie heeft Dascha zelfmoord gepleegd, maar de familie gelooft dit niet zonder meer. De politie doet nog extra onderzoek in de zaak om uit te zoeken wat er gebeurd is in de drie uur tussen Dascha's verdwijning uit de club en haar dood.

Eerder deze week werd bekend dat Dascha na haar verdwijning uit de club Let's Get Down, nog een hele tijd door Hilversum heeft gedwaald. Uit onderzoek van een patholoog is gebleken dat er drugs en alcohol in haar bloed zaten.