Ga naar Content

Kinderen planten 'supersnelgroeibos' in Zaandam

ZAANDAM Twintig leerlingen uit groep zeven van vrije school de Gouw uit Zaandam hebben vandaag honderden boompjes geplant bij het Darwin Park. De bomen zijn op een speciale manier geplant waardoor ze drie keer zo hard moeten groeien.

Door regioverslaggever Mischa Korzec

De grond waar de bomen in staan is bewerkt met geitenmest en de oppervlakte wordt bedekt met stro zodat er geen onkruid in de buurt van het experiment kan komen. Het idee is overgewaaid uit India. De kinderen van basisschool de Gouw hopen allemaal dat het experiment lukt maar de meeste zien het vooral als een dagje lekker spitten en graven.

Het is het eerste bos in Europa dat op deze manier aangelegd wordt. Organisator Daan Bleichrodt van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is blij dat na een jaar voorbereiden het bos nu wordt geplant. Maar de Zaanse hoveniers die het project begeleiden zijn sceptisch en denken dat de bomen het niet zo makkelijk zullen redden in de natte Hollandse grond. 

Voor Bleichrodt is het project nu al een succes. Hij vindt het fantastisch om kinderen in contact met de natuur te brengen.