Noord-Holland

NL
V

Gisteren overvallen scootershop alweer open: "Ik ga gewoon verder"

8 december 2015, 19.13 uur

ZWANENBURG De schrik zit er goed in bij eigenaar Joey Schaar van de gelijknamige scootershop in Zwanenburg. Hij werd gisteravond mishandeld en samen met zijn klanten en personeel gegijzeld.

Joey was rond 19.00 uur aan het werk, toen er een man met bivakmuts de zaak binnenkwam en geld eiste. Als hij vervolgens vindt dat hij te weinig geld krijgt, grijpt de overvaller Joey bij de keel en slaat hij hem. "Het werd steeds gewelddadiger en heel naar", vertelt een aangeslagen Joey. 

Lees ook: Overval bij scooterwinkel in Zwanenburg

Joey heeft op dat moment een schroevendraaier in zijn hand, maar legt deze bewust weg om een ernstiger scenario te voorkomen. "Een schroevendraaier kun je als steekwapen gebruiken, dat wilde ik absoluut niet. Ik wil niet dat mijn zaak dicht zou gaan, omdat ik iemand heb doodgestoken."

Op een gegeven moment dwingt de overvaller iedereen in de zaak naar boven, waar ze worden gegijzeld. Een werknemer weet te ontsnappen, waarop de dader meteen vlucht. 

Klemgereden
De gealarmeerde politie rijdt even later een bestelbusje in de straat klem, maar de inzittenden hebben niets met de gijzeling te maken. Wel blijkt dat de mannen betrokken zijn bij een hennepkwekerij in de buurt. 

Lees ook: Vermeende verdachten overval leiden naar hennepkwekerij 

Hoewel de gijzeling gisteravond plaatsvond, wilde Joey vandaag meteen weer open. "Ik ga gewoon weer verder, ik ga door waar het gisteravond om 19.00 uur even stopte," zegt de dappere eigenaar. 

HFV / Michel van Bergen