Ga naar Content
Noord-Holland

'Dascha Graafsma dwaalde vlak voor haar dood urenlang door Hilversum'

7 december 2015, 18.20 uur · Aangepast 7 december 2015, 22.59 uur
Door: · Foto: Rene Graafsma

HILVERSUM De 16-jarige Dascha Graafsma heeft vlak voor haar dood urenlang door Hilversum gedwaald. Dat blijkt uit onderzoek van Signi Zoekhonden.

Met speurhonden is een reconstructie gemaakt van hoe Dascha op de noodlottige avond heeft gelopen. Daaruit is onder meer gebleken dat het meisje niet bij iemand in de auto is gestapt.

"Een speurhond heeft haar spoor gevolgd. Van de dancing naar haar huis, en langs de plek waar ze haar ID is verloren", zegt een woordvoerster van Stichting Signi Zoekhonden tegen RTV NH. 

Lees ook: Hilversum plaatst hekken bij gedenkplek Dascha Graafsma langs spoor

"Het is voor de familie heel belangrijk om te weten wat er de laatste uren is gebeurd. Voor de familie is het ook heel belangrijk om te weten of ze bijvoorbeeld in een auto is gestapt. Het blijkt dat ze op een paar plekken heeft lopen ronddwalen in Hilversum, ze heeft meerdere rondjes gelopen. Een beetje gezigzagd."

Bewakingsbeelden 
Dascha zou op een paar plekken hebben stilgestaan in de uren voor haar noodlottige ongeval. Nu de route die Dascha heeft gelopen bekend is, kunnen er beelden van bewakingscamera's bekeken worden. Daaruit kan blijken of er in haar laatste uren iemand bij haar was. 

Lees ook: Resultaat onderzoek: drugs aangetroffen in lichaam Dascha Graafsma

De 16-jarige Dascha kwam anderhalve week geleden na een avond stappen in discotheek Let's Get Down in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein. De politie gaat uit van zelfmoord, haar vader gelooft dit echter niet.

Een forensisch patholoog maakte eerder al bekend dat er sporen van drugs zijn aangetroffen in het bloed van het meisje.