Ga naar Content
Noord-Holland

Veiligheidsregio pakt titel 'Slimste organisatie van Nederland'

3 december 2015, 21.22 uur · Aangepast 3 december 2015, 22.03 uur
Door: · Foto: Nico Plug

ALKMAAR De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is vandaag door de vakjury van de Dutch Business Intelligence Award én door het publiek verkozen tot 'Slimste organisatie van Nederland in 2015'.

De Veiligheidsregio krijgt de prijs omdat het een manier heeft gevonden om patiënten met een hartinfarct veel sneller te helpen. "We doen het om levens te redden", zei directeur van ambulancedienst Martin Smeekes eerder tegen RTV NH. 

"Toen we in 2012 begonnen, zat er tussen het moment van een melding van een hartinfarct en het einde van een dotterbehandeling gemiddeld honderd minuten", aldus Smeekes. "Nu is dat gemiddeld tachtig minuten." 

Lees ook: Veiligheidsregio maakt kans op 'Slimste organisatie van Nederland'.

De tijdsbesparing is gerealiseerd door het traject van de melding van het hartinfarct tot de dotterbehandeling in het ziekenhuis op te knippen in acht delen. Bij ieder deel is nauwkeurig bestudeerd hoe er tijdswinst kan worden geboekt. 

De Veiligheidsregio moest afrekenen met de bedrijven Rituals en Tempo Team. Het uitzendbureau dong mee met een nieuw, slim systeem om werkzoekenden efficiënt aan banen te kunnen koppelen.