Ga naar Content
Noord-Holland

440 vluchtelingen naar Hembrugterrein in Zaandam

2 december 2015, 10.23 uur · Aangepast 2 december 2015, 12.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Marjorie Noë

ZAANDAM De gemeente Zaandstad gaat nog eens 440 vluchtelingen opvangen. De groep zal tijdelijk worden gehuisvest op een locatie op het Hembrugterrein.

Ook blijft het kamp in het Burgemeester In 't Veldpark langer open. De opvang zou eigenlijk deze maand worden opgedoekt. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan een dringende oproep van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. De toestroom van vluchtelingen is zo groot dat extra en langere opvang hard nodig is.

Lees ook: Vluchtelingen in Zaandam klagen niet over kou, wel over eten

De opvang van 500 vluchtelingen in het Burgemeester In 't Veldpark wordt met in ieder geval een half jaar verlengd. De 440 extra asielzoekers worden drie maanden ondergebracht in de evenementenhal van Taets op het Hemburgterrein, zo schrijft de gemeente in een persbericht. "Het blijft een noodoplossing die niet onze voorkeur heeft", zegt burgemeester Geke Faber. "Maar de nood is hoog en alternatieven zijn schaars."

Er wordt nog gezocht naar een alternatieve locatie in de regio om de 440 asielzoekers na 8 maart 2016 op te vangen. Buurtbewoners worden per brief geïnformeerd over de extra opvang.