Ga naar Content
Noord-Holland

Mogelijk al eind januari vluchtelingen in Haarlemse Boerhaavekliniek

1 december 2015, 14.52 uur · Aangepast 1 december 2015, 18.07 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

HAARLEM Als de Haarlemse gemeenteraad instemt met de noodopvanglocatie Boerhaavekliniek in Schalkwijk, dan trekken de eerste vluchtelingen al eind januari in het leegstaande zorgcentrum.

Van regiocorrespondent @GejaSikma

Omwonenden mogen morgenavond hun mening geven over de noodopvang. De gemeente organiseert dan een informatiebijeenkomst waar alleen de bewoners van de Boerhaavewijk voor zijn uitgenodigd. 

De wijkraad Boerhaave heeft in een eerder vergadering van de raadscommissie al aangegeven dat de opvang van 300 tot 450 vluchtelingen een te grote belasting is voor de probleemwijk. 

Lees ook: Snel bewonersbijeenkomst noodopvanglocatie Boerhaave in Haarlem

Naast de noodopvanglocatie wil Haarlem ook in deze wijk een grote locatie bouwen voor de opvang van vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Ook in buurdorp Vijfhuizen komt een grote noodopvang. De fracties in de gemeenteraad zeggen de conclusies van de bewonersbijeenkomst te laten meewegen in hun besluit al dan niet in te stemmen met de nieuwe locatie. 

Eigenaar van de Boerhaavekliniek, stichting Sint Jacob, wil maximaal één jaar meewerken aan de noodopvang van vluchtelingen. Daarna zal het pand gesloopt worden om plaats te maken voor een nieuw zorgcentrum.