Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Vader doet emotionele oproep na mysterieuze laatste uren van dochter (16)

30 november 2015, 00.32 uur · Aangepast 30 november 2015, 10.17 uur · Foto: Rene Graafsma

HILVERSUM René Graafsma uit het Utrechtse Hollandsche Rading doet een emotionele oproep op Facebook. Afgelopen zaterdag kwam zijn 16-jarige dochter Dascha om het leven toen ze in Hilversum werd overreden door een trein. Omdat Graafsma twijfelt over de laatste uren van zijn dochter vraagt hij zijn bericht zoveel mogelijk te delen. "Ik geloof niet in zelfmoord."

"Ik ben op zoek naar mensen die haar afgelopen vrijdagnacht hebben gezien en meer kunnen vertellen over wat er met Dascha is gebeurd", vertelt hij tegen RTV NH. "Omdat haar lichaam kapot is, kunnen ze niet herleiden of ze gedrogeerd is. Ze is uren zoek geweest, zonder jas. Dat klopt gewoon niet."

Dascha bezocht vrijdagavond met drie vriendinnen de discotheek Lets Get Down aan de Emmastraat in Hilversum. Toen ze rond 2.00 uur de discotheek alleen verliet, kwam ze niet meer terug.  Onmiddelijk nadat haar vriendinnen merkten dat Dascha zoek was, gingen ze op onderzoek uit. Omdat ze haar niet konden vinden, lichtten ze haar ouders in. 

abc5media_audio_0

Zoekactie
Nadat haar mysterieuze verdwijning bij de politie was gemeld, werd er direct een grootschalige zoekactie op touw gezet. Ze werd niet gevonden. Toen er om 5.45 uur bij Hilversum Sportpark iemand werd aangereden door een trein, bleek het om Dascha te gaan.  

Haar dood lijkt op zelfmoord, maar dat gelooft René niet. "Ze droeg geen jas, die is achtergebleven in de Lets Get Down, en feitelijk niet meer dan een wit T-shirt, witte gympen en een zwarte broek", schrijft hij op Facebook. Volgens hem is onmogelijk dat zijn dochter in die weinige kleding zo veel tijd buiten heeft doorgebracht.

Een ander feit waar René vraagtekens bij plaatst is dat zijn dochters telefoon niet is teruggevonden. "In de periode is Dascha vele malen gebeld of zijn er anderszins berichten verzonden. Zij bleek of in gesprek of niet bereikbaar....Er klopt te veel niet." 

Belangrijke getuigen
Een politiewoordvoerder laat weten dat er contact met de familie is, maar dat vooralsnog niet wordt uitgegaan van een misdrijf. "Als belangrijke getuigen zich melden, wordt hun verhaal meegenomen in het onderzoek."

Rene Graafsma