Ga naar Content

Tegenstanders Zwarte Piet demonstreren bij ingang Pietendorp in Enkhuizen

ENKHUIZEN Tegenstanders van Zwarte Piet hebben vanmiddag gedemonstreerd bij het Pietendorp in Enkhuizen. "Vreselijk, de kinderen hier moeten plezier maken en niet worden geconfronteerd met een stelletje gefrustreerde mensen", aldus een van de aanwezige ouders.

Het Pietendorp is een jaarlijkse attractie van het Zuiderzee Museum rondom Sinterklaas. De demonstranten stonden bij de ingang van het park met borden en vlaggen met daarop de tekst 'Zwarte Piet is racisme'.

Lees ook: Pietendorp Enkhuizen: Zwarte Piet blijft Zwarte Piet

De groep scandeerde leuzen als 'weg met het Pietendorp' en 'mijn huis en mijn huidskleur zijn geen kostuum'. Op sociale media doen de veel mensen hun beklag over de demonstratie. Zij vinden dat een kinderfeest verziekt wordt.

Ook in het Pietendorp reageren mensen boos. "Het is zonde dat ze hier komen demonstreren, je moet kinderen hier buiten laten", aldus een van de bezoekers. "Dit is geen discriminatie, maar traditie."

Lees ook: Dieuwertje Blok wil af van Zwarte Piet

De demonstranten reageren weer op hun beurt op de reacties van Enkhuizenaren. "Ouders met kinderen schelden vreedzame demonstranten uit: Oprotten!"

Kritiek
De organisatie van het Pietendorp besloot eerder deze maand dat Zwarte Piet gewoon te zien bleef in het Pietendorp. Dit ondanks kritiek van actiegroepen Doorbraak en Reason against Racism op het 'racistische' Pietendorp.

#KickOutZwartePiet #Pietendorp #StopBlackface pic.twitter.com/4ai6Q4INrq

— Stop Blackface (@StopBlackface1) 22 november 2015