Ga naar Content
Noord-Holland

Homeland naar Amsterdam! Of toch niet?

19 november 2015, 18.05 uur
Door: · Foto: SHO

AMSTERDAM Grote verbazing onder de fans van de populaire Amerikaanse televisieserie Homeland. Waar de serie zich dit seizoen voornamelijk afspeelt in Berlijn en het Midden-Oosten, bezochten de hoofdrolspelers in de jongste aflevering Amsterdam.

Toch herkenden vele kijkers op Twitter niet de Nederlandse hoofdstad. De Amsterdamse scenes bleken namelijk opgenomen in de 'Holländisches Viertel' in Potsdam, bij Berlijn. 

Eh, Homeland? #Amsterdam pic.twitter.com/enmQe6sJN3

— Julie Hrudová (@Julie_Hrudova) November 18, 2015

De makers van de televisieserie hebben hun best gedaan om zo veel mogelijk Duitse verwijzingen weg te werken. Zo is er een wegwijsbord met Nederlandse bestemmingen toegevoegd. Echter staan daar niet-bestaande plaatsnamen als 'Duinkelaap', 'Botweg Betimmerd' en 'De Venje Museum' op. 

Amsterdam volgens @SHO_Homeland: "Botweg Betimmerd", "Duinkelaap" en "Zeeberg Station". LOL. pic.twitter.com/6tOUOOpGk6

— William v/d Hoorn (@WilliamvdHoorn) November 17, 2015

Ook zijn de straatnaambordjes vervangen, net als veel kentekens. Opvallend is dat deze uit zeer lange cijfercombinaties bestaan. "Amsterdam heeft nog nooit zo veel op Berlijn geleken", grapt iemand op Twitter.

Opvallend is dat de Amerikaanse makers eerder hadden laten weten Amsterdam over te slaan. De gemeente had gevraagd om enkele scenes in Amsterdam op te nemen, maar de makers gingen daar niet in mee

Zelf zien?
De 'Amsterdamse' aflevering van Homeland is vrijdag om 21.20 uur te zien op NPO3.