Noord-Holland

NL
V

Twee meldingen onzedelijk gedrag Oktoberfest: 'Onze bedieningsdames zijn aangerand'

17 november 2015, 20.12 uur · Foto: Pixabay

ALKMAAR Twee vrouwen hebben bij de politie gemeld dat ze tijdens het Oktoberfest in Alkmaar onzedelijk zijn betast.

Dat stelt de politie Noord-Holland Noord naar aanleiding van berichten waarin wordt gesteld dat meer dan tien serveersters door beschonken gasten zouden zijn aangerand. Of de twee binnengekomen meldingen zijn gedaan door serveersters die speciaal voor het feest vanuit Duitsland naar Alkmaar waren gekomen, is niet bekend. De politie onderzoekt de meldingen.  

Lees ook: Alkmaarse Oktoberfestbezoekers: "Snel geld terug, anders rechtszaak"

Betast en aangerand
Volgens Oktoberfest-organisator Dennis Poland hebben stomdronken bezoekers van het Oktoberfest in totaal twaalf vrouwen betast en aangerand. "Mensen die van het pad af waren, hebben onze bedieningsdames aangerand", zegt hij tegen RTV NH. "De helft van het team is halverwege de avond terug naar Duitsland gegaan."

Poland heeft niet gezien dat de vrouwen onzedelijk werden betast, maar hoorde van de serveersters dat stomdronken bezoekers hun borsten aanraakten en rokjes omhoog tilden. Poland overweegt om namens zijn organisatie aangifte te doen, maar wil dit eerst overleggen.  

Bier op
Het was volgens Poland tot ongeveer 22.00 uur 'een mooie avond'. Toen het bier op was, werd het onrustig. Naast de aanrandingen zouden dronken feestgangers ook tafels en bierpullen hebben gesloopt. "Mensen werden zo dronken, ze hebben zich zó misdragen. Wij pakken dit zeer zwaar op en dit krijgt zeker nog een staartje."

Poland bevestigt de klachten van bezoekers over het biertekort. "Er is gefaald, want er was te weinig bier mee. Dat mag niet gebeuren, maar dat is geen excuus om mensen aan te randen en dingen te slopen."

Lees ook: Bezoekers boos om inkorten Alkmaars Oktoberfest: 'Ik wil mijn geld terug!'

Volgens Poland ligt de schuld voor het biertekort bij de Duitse leverancier Hofbräu München. "Daar zijn we heel kwaad over en dat krijgt zeker nog een staartje. De klant betaalt voor onbeperkt bier, dan moet de leverancier dat ook leveren."

'Open voor tips en suggesties'
Ondanks alle heisa is Poland van plan volgend jaar weer een Oktoberfest te organiseren. "Voor mij is het niet verpest, maar er zijn dingen die verbeterd kunnen worden. Wij staan open voor tips, suggesties en vragen van bezoekers die in plaats van te zeuren willen uitleggen hoe zij het liever zien."