Noord-Holland

NL
V

"Rob werd doodgeslagen door een taxichauffeur omdat hij op de meter wilde rijden"

16 november 2015, 16.48 uur

AMSTERDAM Vijf jaar na de dood van haar man Rob Sitek, is het gemis voor Karin van der Plas nog altijd ongekend groot. "Je pakt je leven tot op zekere hoogte op, maar het wordt nooit zoals het was. Daarvoor is er teveel gemis. Het verandert je," vertelt ze vanavond in Recht uit Noord-Holland.

Rob Sitek wilde op 5 juli 2009 na een avond stappen met een taxi vanaf het Leidseplein naar huis. Als hij woorden krijgt met de taxichauffeur omdat die niet op de meter wil rijden, krijgt hij een harde vuistslag. Een paar uur later overlijdt Rob in het ziekenhuis. 

Lage straf
Na een moeizame rechtszaak wordt de chauffeur veroordeeld tot twee jaar cel. "Als ik er weer aan denk, word ik boos. Niks haalt Rob terug. Het is nooit lang genoeg. Maar dit was wel heel licht gestraft", vertelt Karin. "Uit het rapport kwam naar voren dat hij wel honderd had kunnen worden. Iemand anders heeft er voor gezorgd dat hij er nu niet meer is. Dat vind ik niet te verkroppen."

abc5media_video_0

Joy, het dochtertje van Rob en Karin, is nog geen jaar oud als haar vader wordt vermoord. "Inmiddels is ze zeven, maar ze heeft geen eigen herinneringen. Dat is voor haar heel moeilijk. Elke keer met het groter worden, wordt het besef ook groter. Dat is pijnlijk."

Bekijk vanavond om 18.16 uur het hele verhaal van Karin in Recht uit Noord-Holland.

NH Nieuws