Ga naar Content

Het begin van het eind van een Egmondse derby: "Er gaat iets verloren"

EGMOND AAN ZEE Het zijn verwarrende tijden voor de spelers van de Egmondse voetbalclubs Egmondia en Zeevogels. Zijn ze nu collega's of aartsrivalen? Begin oktober stemden de leden van de clubs voor een fusie, vandaag stonden ze tegenover elkaar.

Gebroederlijk schudden de spelers elkaar voor aanvang van de wedstrijd de hand, om elkaar daarna weer snel het vuur aan de schenen te leggen. "Het zijn altijd leuke wedstrijden", reageert een trouwe bezoeker. "Dus wat dat betreft gaat er wel iets verloren", blikt hij vooruit op het moment dat de Egmondse derby niet langer op het schema staat.  

St. Adelbert 
En het zijn niet alleen de confrontaties tussen Egmondia en Zeevogels die verdwijnen. Ook de wedstrijden tegen St. Adelbert uit Egmond-Binnen behoren binnenkort tot het verleden, want ook die club maakt deel uit van de fusieplannen. Het is de bedoeling dat de clubs binnen vijf jaar verdergaan als één Egmondse voetbalclub. 

Uiteindelijk mondde de wedstrijd uit in een waar doelpuntenfestijn, waarin de Zeevogels aan het langste eind trokken. De club uit Egmond aan den Hoef won met 4-3. 

Foto: ANP/Koen van Weel