Ga naar Content
Noord-Holland

Pullen bier, braadworst en schlagers op Oktoberfest NL

14 november 2015, 23.02 uur
Door: · Foto: Ferdinand Korver

ALKMAAR In aanloop naar het Oktoberfest NL werd er flink gemord over het besluit het evenement in te korten, maar uiteindelijk genoten vanavond in Alkmaar zo'n vierduizend mensen van pullen bier, braadworsten, schlagermuziek en diepe decolletés.

"Alles kwam uit Duitsland", vertelt RTV NH-burgercorrespondent Ferdinand Korver. "Niet alleen het bier, maar ook de serveersters, de obers en de band." Omdat burgemeester Bruinooge niet in de gelegenheid was om het eerste vaatje bier te openen, werd dat overgelaten aan Marcelino Wunderlich. Deze 'foute' Duitser is het alter ego van presentator Ruben Nicolai. 

Lees ook: Bezoekers boos om inkorten Alkmaars Oktoberfest: "Ik wil mijn geld terug!"

Hoewel sommige bezoekers aanvankelijk nog een beetje klaagden over het late besluit van de organisatie, sloeg de stemming snel om. "Er liepen serveersters rond met tien pullen bier", vertelt Korver over zaken die vanavond écht belangrijk waren op het parkeerterrein van het AFAS-stadion. "En nadat Marcelino het eerste vaatje had geopend, ging het dak eraf. Toen stond iedereen op tafel te dansen."

Lees ook: Alkmaarse Oktoberfestbezoekers: "Snel geld terug, anders rechtszaak"