Ga naar Content

Hete Hangijzers: SC Muiden moet zo snel mogelijk een nieuw sportcomplex krijgen

13 november 2015, 16.50 uur · Aangepast 17 november 2015, 13.02 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Joost Lammers

GOOISE MEREN Vanaf 1 januari 2016 fuseren Naarden, Bussum en Muiden. De gemeenten gaan samen verder onder de naam 'Gooise Meren'. Inwoners van de nieuwe fusiegemeenten gaan daarom op 18 november naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Zo denkt de politiek over één van de Heetste Hangijzers: 'SC Muiden moet zo snel mogelijk een nieuw sportcomplex krijgen.'

Ga snel naar het standpunt van een partij: VVD | D66 | CDA | PvdA | CDA | GroenLinks | Gooise Ouderen Partij | ChristenUnie | TROTS | 50PLUS | Hart voor Bussum

Lees ook: Dit zijn de Heetste Hangijzers van Gooise Meren

VVD
Geen reactie

D66
Eens. Onze wethouder in Muiden, namens het college, heeft deze zomer hard gewerkt aan de korte termijn oplossing waardoor er in Muiden getraind kan worden en buiten Muiden de wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast vindt D66 dat er zo snel mogelijk een definitieve oplossing voor de omnivereniging moet komen op de Brediusgronden.

PvdA
Eens. De PvdA draag een warm hart toe aan alle sporten, van tafeltennis tot en met hockey en (dames) voetbal. De partij is het een met het Hete Hangijzer eens en wijst op de oplossing: De Brediusdriehoek. De partij geeft daar alle medewerking aan, ook aan de tijdelijke oplossingen. Voor hockey ligt er voor de nieuwe raad een groter probleem. De rechter heeft het tweede hockeveld aan het Kocherbos afgewezen.

CDA
Geen reactie

Groenlinks
Eens. De Sport Combinatie Muiden moet zo snel als mogelijk over een nieuw sportcomplex in Muiden kunnen beschikken. Nu wijkt de club uit naar sportterreinen in de gemeente Weesp. Dit geeft veel gereis voor de leden van de club en bedreigt de voortgang van de sportcombinatie. Naast de leden die actief sport bedrijven is de sportcombinatie ook een gezellige ontmoetingsplek van en voor vrijwilligers. Deze mensen missen ook hun nuttige en aangename tijdsbesteding. De sportcombinatie in Muiden is meer dan een sportclub.Op de Brediusgronden in Muiden wordt nu een terrein geschikt gemaakt voor de sportvelden. De ruimtelijke ordeningsprocedure moet zorgvuldig worden doorlopen om een juiste belangen afweging te kunnen maken. Een RO-miskleun zoals bij het 2e hockeyveld bij het Kocherbos in Muiderberg kan de gemeente zich niet permitteren.

Gooise Ouderen Partij
Eens. Recentelijk is de aanleg van slechts twee nieuwe velden op de Brediusgronden van gestart gegaan en wellicht dat er in het gunstigste geval na de zomer van 2016 SC Muiden weer gevoetbald kan worden. Echter in de huidige plannen ontbreekt nog een toegezegde derde veld en een clubgebouw. SC Muiden moet naar oordeel van de huidige raad van Muiden zelf de bouw van een clubgebouw financieren en dat heeft deze club niet. In 2016 geen clubhuis is enerzijds financieel een grote aderlating, want club zonder clubgebouw betekent o.a. geen extra inkomsten. Anderzijds ontberen de leden van SC Muiden ook hun faciliteit voor tafeltennis, een kaartje leggen etc. en niet te vergeten de gezelligheid en het samen feest vieren na een overwinning. De Gooise Ouderen Partij zal zich keihard inzetten om de gemaakte afspraken met SC Muiden alsnog na te komen. Drie sportvelden en een clubgebouw.

ChristenUnie
Eens. De partij is op de hoogte van het feit dat allerlei, door SC Muiden voorgestelde, alternatieven afgewezen zijn. Daarom trainen ze nu bij FC Weesp. Voor zover de realisatie bespoedigd kan worden, willen we daar zeker aan meewerken.

TROTS
Geen reactie

50PLUS
Geen reactie

Hart voor Bussum
Eens. Hart voor Bussum is het daar hartgrondig mee eens. SC Muiden dreigt een speelbal te worden van de Muidense politiek van de afgelopen jaren. Toezeggingen zijn niet nagekomen en partijen (gemeente, maar ook SC Muiden) hebben het onnodig tot een confrontatie laten aankomen. SC Muiden heeft een zeer belangrijke plek in het gemeenschapsleven van Muiden en dat mag geen gevaar lopen. Er moet z.s.m. een geschikt sportcomplex gerealiseerd worden waarbij ook de zelfstandigheid van SC Muiden (een eigen kantine) gegarandeerd moet worden.