Ga naar Content
Noord-Holland

Paar extra nachttreinen tussen Haarlem en Amsterdam

12 november 2015, 21.30 uur · Aangepast 12 november 2015, 21.48 uur
Door: · Foto: Facebook Haarlem moet op het nachtnet

HAARLEM Het lijkt er toch van te komen, een nachttrein in het weekend tussen Haarlem en Amsterdam. De gemeenteraad van Haarlem heeft vanavond unaniem ingestemd met een motie om drie jaar lang 50.000 euro te betalen aan deze lang gekoesterde wens van veel Haarlemmers, zeker van de Amsterdammers die er zijn komen wonen.

Van regiocorrespondent @GejaSikma

Het lijkt erop dat na vele mislukte pogingen het nachtnet er nu toch komt. Ruim een jaar ijveren drie raadsleden van verschillende partijen hiervoor via de Facebookpagina 'Haarlem moet op het nachtnet'.

Niet alleen het uitgaanspubliek in beide steden vraagt erom, maar ook Haarlemmers die in de Amsterdamse horeca of zorg werken. De nachtbus is volgens hen te traag. Het wordt niet een volledige nachtdienstregeling, maar één latere en één eerdere trein. 

Lees ook: Eindelijk een nachttrein naar Haarlem? [video]

De NS heeft altijd zelf aangegeven nachttreinen tussen de twee steden niet rendabel te vinden. De kosten voor de nachtelijke ritjes zijn daarom voor Haarlem. Wethouder Cora-Yfke Sikkema gaat uitzoeken uit welk potje ze dat kan betalen. 

Lees ook: Weinig steun voor nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam [audio]