Sport

Amsterdam hofleverancier selectie hockeyvrouwen

11 november 2015, 12.45 uur · Aangepast 11 november 2015, 13.27 uur · Foto: Pro Shots/Menno Ringnalda

Whatsapp

AMSTERDAM Bondscoach Alyson Annan heeft woensdag de selectie bekend gemaakt waarmee zij begin december gaat deelnemen aan de Argentina Hockey World League Final in Argentinië. De in Amsterdam woonachtige Carlien Dirkse van den Heuvel is een opvallende afwezige in het team.

De Noord-Hollandse hockeyclubs zijn weer goed vertegenwoordigd in de nationale selectie. Amsterdam is met zeven speelster hofleverancier van het Nederlands elftal. Eva de Goede, Ellen Hoog, Kelly Jonker, Kitty van Male, Jacky Schoenaker, Anne Veenendaal en Maria Verschoor maken deel uit van de selectie van bondscoach Annan. Voor Laren zijn Naomi van As, Willemijn Bos, Laurien Leurink en Joyce Sombroek toegevoegd aan de spelersgroep voor de Hockey World League in Argentinië. 

Verder bestaat de selectie uit: Frederique Derkx, Caia van Maasakker (S.C.H.C.); Margot van Geffen, Marloes Keetels, Maartje Krekelaar, Lidewij Welten (H.C. 's-Hertogenbosch); Laura Nunnink (M.H.C. Oranje-Zwart).

Rio de Janeiro
De Oranje vrouwen vertrekken op 27 november 2015 richting Argentinië en maken eerst een tussenstop in Rio de Janeiro om het Olympisch complex te bezoeken. Annan: "Alles wat we nu doen, doen we om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de Olympische Spelen. Daarom reizen ook Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen met ons mee richting Brazilië. Wanneer het team vervolgens doorreist naar Argentinië, keren zij terug naar Nederland."

Carlien Dirkse van den Heuvel
Carlien Dirkse van den Heuvel maakt geen deel uit van de selectie voor het toernooi in Argentinië. Annan: "Carlien ontbrak nog nooit in een toernooiselectie met Oranje. Om optimaal voorbereid in Rio te zijn, heb ik besloten haar nu rust te geven. Dat ze er nu een keer niet bij is, is voor haar een nieuwe gewaarwording maar ze begrijpt dat het belangrijk is rust te nemen. Tegelijkertijd geeft het mij de kans nieuwe speelsters op internationaal niveau te zien spelen."

Argentina Hockey World League Final
De Argentina Hockey World League Final vindt plaats van 5 tot en met 13 december 2015 in Rosario, Argentinië. Nederland begint op 5 december om 20.30 uur (Nederlandse tijd) tegen Duitsland. 

Het volledige speelschema voor Oranje:

5 december (20.30 uur) Nederland - Duitsland
6 december (16.30 uur) Nieuw Zeeland - Nederland 
8 december (21.00 uur) Nederland - Zuid-Korea

Whatsapp