Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Meisje (14) bruut mishandeld voor school in Purmerend

10 november 2015, 21.51 uur · Aangepast 11 november 2015, 13.40 uur

PURMEREND Een 14-jarig meisje uit Purmerend is vorige week donderdag voor haar school mishandeld door drie andere meisjes. Van de mishandeling is een video gemaakt die vandaag op Facebook is gepost. Het incident gebeurde bij het Clusius College in Purmerend.

In het filmpje zie je dat het slachtoffer na een korte woordenwisseling aangevallen wordt door meisjes. Het slachtoffer, Lina, vertelt aan RTV NH dat ze haar belagers niet kent. "Ze zitten hier niet op school. Een meisje beschuldigde me ervan dat ik haar een hoer had genoemd. Ik zei dat ik haar niet kende en dat ik dat niet had gezegd."

Volgens Lina begon toen een van de meisjes aan haar te trekken, waarna de andere twee haar ook aanvielen en hard schopten en sloegen. "Niemand van mijn vrienden kent ze. Er waren wel mensen bij die ze hadden meegenomen naar school. Maar die ken ik niet."

Hersenschudding
Lina is nog niet hersteld van het voorval. "We hebben meteen aangifte gedaan bij de politie en zijn naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze me nagekeken. Ik heb een hersenschudding en misschien een scheurtje in mijn milt. Ook heb ik nog steeds erg hoofdpijn en ben ik duizelig."

Lees ook: Mishandelaars Purmerendse Lina (14) geen schoolgenoten

De video van de mishandeling is gemaakt door een vriendin van Lina. "Dit moeten de mensen zien", aldus Lina's moeder. Het filmpje is inmiddels meer dan meer dan 1300 keer gedeeld op Facebook. Herken je een van de meisjes? Neem dan contact op met de politie via: 0900-8844.

abc5media_audio_0

Lees je dit bericht in onze app? Klik dan hier om de video te bekijken.