Ga naar Content

Bezoekers boos om inkorten Alkmaars Oktoberfest: 'Ik wil mijn geld terug!'

ALKMAAR Grote teleurstelling in Alkmaar. Komend weekend zou geheel in het teken moeten staan van Oktoberfest, maar de organisatie zag zich genoodzaakt het programma in te korten tot één dag. Boze Alkmaarders willen nu hun geld terug.

Oktoberfest NL wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Alkmaar op het parkeerterrein van het AFAS Stadion. Het feest zou aanvankelijk drie dagen duren, maar wegens te weinig animo zal het nu alleen op zaterdag 14 november gevierd worden.

Voor zaterdag zijn volgens de organisatie 2500 kaarten verkocht. De tent waar het feest wordt gehouden, wordt daarom vergroot.

'Kansloze beslissing'
Feestvierders die kaartjes hadden gekocht voor vrijdag of zondag kunnen met dit ticket op zaterdag naar binnen. Daar neemt echter niet iedereen genoegen mee. Op Facebook regent het klachten van mensen die hun geld terug willen.

"Wij hebben 700 euro voor een tafel betaald op vrijdag. Ik kan zaterdag niet en met mij velen van mijn groep. Ik wil ons geld terug!", schrijft Steef Boots op de Facebookpagina van Oktoberfest NL. Maurice Witteveen schrijft: "Wat een kansloze beslissing! Eerst geld vragen en dan op het laatste moment afzeggen! Lekker mismanagement daar!"

Excuses
Oktoberfest NL 
heeft op haar Facebookpagina excuses aangeboden voor de gewijzigde datum. Dennis Poland, organisator van het evenement, laat in een reactie weten dat er gezocht wordt naar 'een passende oplossing'.

Poland gaat met de juridische afdeling van het bedrijf dat de ticketverkoop doet bekijken wat die oplossing is. Of teleurgestelde kaartkopers hun geld terug gaan krijgen kon hij niet beloven. De organisatie vermeldde eerder op de pagina dat het feest bijna uitverkocht was. Dat is volgens Poland gebeurd om 'de kaartverkoop op te krikken'.

Foto: Pixabay