Ga naar Content

Vier mannen opgepakt om liquidatiepoging Peter R.

DIEMEN De politie heeft vier mannen (26, 27, 30 en 33) aangehouden in verband met de poging om Peter R. gistermiddag in Diemen te liquideren. De 44-jarige R. is een bekende van de politie en een bekende in het criminele milieu.

Hij werd donderdagmiddag meerdere keren beschoten aan het Fregat in Diemen. R. zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat, toen hij onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Hij werd meerdere keren geraakt. R. is volgens de politie buiten levensgevaar.

Lees ook: Man met kalasjnikov beschoten in Diemen

De mannen werden op verschillende plekken in Amsterdam en Osdorp opgepakt. De vluchtauto is ook aangetroffen. Drie van de vier aangehouden mannen zitten nog vast, de vierde is vrijgelaten.

abc5media_video_0

Getuigen
De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie. Als getuigen film of foto's hebben gemaakt van het schietincident, wil de politie die ook graag krijgen.

Lees ook: 'Slachtoffer liquidatiepoging Diemen is crimineel Peter R.'

Peter R., alias Pjotr, had contacten met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat R. enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Foto: NH Nieuws / Joris van de Kerkhof (inzet AT5)