Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

'Formule 1 na dertig jaar terug naar Zandvoort'

6 november 2015, 16.14 uur · Aangepast 6 november 2015, 18.50 uur

ZANDVOORT In 2018 zou er weer een Grand Prix gehouden moeten worden op het circuit van Zandvoort. Er is al 30 jaar geen Formule 1-race meer geweest op de racebaan en daar moet volgens de gemeente snel verandering in komen. Directeur van het circuit, Eric Weijers, is enthousiast: "Als we samen de schouders eronder zetten, dan is het mogelijk".

Volgens de gemeente is het starten van een nieuwe Grand Prix goed voor de economie en het toerisme in Zandvoort. De kosten voor het project bedragen tientallen miljoenen euro's. De gemeente wil in gesprek gaan met de Nederlandse regering om te kijken in hoeverre zij een rol kunnen spelen in het project. Daarnaast moet er overleg plaatsvinden met het management van de F1. 

Lees ook: 'Zandvoort al 75 jaar lang in de ban van racen'

De autosport leeft nu meer dan ooit onder de Noord-Hollanders omdat de Nederlandse coureur Max Verstappen het goed doet in het buitenland. Volgens Weijers moet de jonge coureur dat ook op Nederlandse bodem voor elkaar kunnen spelen. "Het zou geweldig zijn als Max de eerste race in Zandvoort zou winnen", fantaseert hij.

In totaal zijn er voor 1985 30 GP's gehouden op het Zandvoortse circuit. Daarna brak een tijd van veel financiële onzekerheden en crashes aan waardoor de Formule 1-races noodgedwongen gestopt moesten worden.