Ga naar Content
Noord-Holland

Yasmine M. erkent moeder dode baby's te zijn en mag familie weer zien

3 november 2015, 13.19 uur · Aangepast 3 november 2015, 15.01 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Eline Boshuizen

HEERHUGOWAARD Yasmine M. heeft in verhoren met de politie verklaard de moeder te zijn van de dood gevonden baby's uit Heerhugowaard en Alkmaar.

De aankomende dagen wordt zij opnieuw verhoord. "De politie wil weten onder welke omstandigheden ze zijn gestorven. Zijn ze bijvoorbeeld overleden bij de geboorte? Of is sprake van schuld en zo ja, in welke mate? Gaat het om moord, doodslag, dan wel heeft mijn cliënte de kinderen in hulpeloze toestand achtergelaten?", aldus haar advocaat Gert Kaaij tegen nieuwspartner NZG Journalisten.

Omdat Yasmine meewerkt met het onderzoek, mag ze naast haar advocaat nu ook haar familie en vriend zien. Ze blijft in ieder geval tot woensdag vastzitten. Daarna buigt de rechtbank zich wederom over de vraag of haar hechtenis verlengd wordt.

Lees ook: Advocaat Yasmine M.: "Nog geen sporen van geweld op dode baby's"

Gisteren maakte haar advocaat bekend dat er geen sporen van geweld zijn aangetroffen op de lijkjes. Het Openbaar Ministerie laat aan RTV NH weten dat hij zijn uitspraken baseert op het eerste sectierapport van het NFI, maar dat het OM die conclusies nog niet wil trekken. 

Lees ook: Moeder liep mee in stille tocht voor eigen dode baby

Vorige week werd de 31-jarige Yasmine M. uit Alkmaar opgepakt vanwege betrokkenheid bij het overlijden van twee van haar eigen baby's. Eén kindje werd dood aangetroffen in een schuur in Heerhugowaard, later werd er nog een babylijkje gevonden in het bijbehorende huis.

Lees ook: Moeder dode baby's Heerhugowaard geliefd in eigen buurt: "Ze paste op mijn kinderen"

Daags daarop werd duidelijk dat de Alkmaarse ook de moeder is van de dode baby die in december werd gevonden in Alkmaar. Naast de exacte doodsoorzaak moet ook het geslacht van de kindjes uit Heerhugowaard nog worden onderzocht.